Στο φώς της Ακρόπολης

Διπλό cd - ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο

«Παιδιά - περιστέρια τραγουδούν για την ειρήνη»

sto-fos-toniosΤετάρτη 23 Ιουνίου 2004
Π α σ χ ά λ η ς Τ ό ν ι ο ς
ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ
ποίηση: Σαράντη Αλιβιζάτου - Λορέντζου Μαβίλη

 Για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα 250 παιδιά - χορωδοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώνουν τις φωνές τους σε μια συναυλία που θέλει να ακουστεί πέρα από το Ηρώδειο, πιο μακριά από τα γεωγραφικά μας σύνορα .
ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
(Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ και Παλαιστίνης)

Όλοι μαζί ερμηνεύουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού τα έργα του Πασχάλη Τόνιου «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ» και «ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη και Σαράντη Αλιβιζάτου. Έργα εμπνευσμένα από τον ανθρωπιστικό και ταυτόχρονα παγκόσμιο χαρακτήρα του ελληνικού πνεύματος.

Έτσι, στις 23 Ιουνίου στη σκηνή του Ηρωδείου, εκτός από τα 250 παιδιά - χορωδούς, ανεβαίνουν οι MILVA, Ελένη Βιτάλη, Κώστας Μακεδόνας, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας(τενόρος), Μαρία Σουλτάτου, Τζίνα Φωτεινοπούλου(υψίφωνος), Θεοδοσία Στίγκα, με αφηγητές τους Γρηγόρη Βαλτινό και Πέμυ Ζούνη, παρουσίαση από τον Σπύρο Παπαδόπουλο, (κλαρίνο)Πετρολούκας Χαλκιάς, (μπουζούκι)Χρήστος Κωσταντίνου, συντονισμός χορωδιών Κατερίνα Βασιλικού, ενώ και Ολυμπιονίκες μας θα διαβάσουν συμβολικά απόσπασμα ειρήνης.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς ανέλαβε να συντονίσει και να σκηνοθετήσει τη μεγαλύτερη σε όγκο παραγωγή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Την εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εξωτερικών και της UNICEF, οργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε), η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α), ο Σύδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μεσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε), ο Δικηγορικός Σύλλογος (Δ.Σ) και η Βαλκανική Ένωση Φιλίας (Β.Ε.Φ).

porn Porn